Thursday, April 21, 2016 @ 5:51 PM  0 stares
Hello People! So harini rajin nak update blog even my assignment still tak start huhu.
There's are 3 types of Malaysian Desserts:

  • Malay Dessert
  • Chinese Dessert
  • Indian Dessert

But, this time sis tak share recipes. Kalau nak boleh drop dekat inbox or pm sis. Gethewww!



Curry Puff aka Karipap inti sodap.


Rasa pun sedap lah kan, sebab kiteorang memang selalu letak isi banyak.
Hewhew.


Ondeh-ondeh.
Dalamnya ada isi gula melaka.


Masya-Allah sistuuur!


Pulut Panggang.


Yang ni sis tak dapat terima mana sebab intinya tak menepati citarasa tekak orang muda kot?
Ewah. Pulut Panggang ni berintikan kelapa je gais. 


Egg Tart.


DAMN GOOD PEOPLE!


Lotus Pastry.


Haa, gais. Yang ni pun one of my fav.
Kalau penggemar dim sum tu maybe hanpa tahu lah apa ni.


Tau Fu Faaaaaah.
Buat menda ni sampai repeat dua kali. Bukan sebab tak cukup gais, tapi sebab tak menjadi!
Hahahaha! Paling gigih bila nak perah kacang soya tu.


Indian Dessert: Laddu.


Rasa dia sampai tak boleh describe. Manih leting! Hahaha!


Gulad Jamu.
Weh tak ingat nama act, gulad tu betul dah. Jamu tu aku hentam je hahaha!


This one rasa manis dia dah tahap boleh kena diabetes gaissss!
*nangis sebab tak dapat telan*

ok, ciao!