Friday, December 26, 2014 @ 6:59 AM  0 stares

ssup!

If travel overseas; as a Muslim, for sure uolls akan cari Muslim Restaurant kan?
So, siapa yang berminat travel to Shenzhen boleh lah pergi dekat Xinyue Muslim Restaurant or Zhongfayuan Restaurant haa yang tu je iolls tahu. Kalau nak tahu lagi boleh cari dalam google hiks.

So, makanan dekat sana was not bad. Idk antara iolls lapar or memang makanan dia sedap. Memang nampak simple but taste dia macam makan dekat hotel 5 bintang kauu!

nah buat tatapan uolls;



udang ni sedap sebab dia letak gajus


daripada tak makan tauhu, tiba-tiba rasa dekat sana jadi sedap, mashaAllah sis





masih mencari sayur jenis apa ni, rasa macam asparagus but jauh beza gayanya.

Haa sampai sana jangan pelik kita makan makanan sihat saje hahaha
Nampak simple tapi rasa dia sedap nyah!


proses buat kebab, ok seriously kebab dia sedap gilaaa. 
rempah dia memang number1! ((tak boleh compare with kebab arab la))


ayam rendam kicap pun dah sedap!



walnut street! kira ni buah original walnut lah.
dun worry, sana tak susah pun nak cari ;)

Guangzhou;



aaaaaaaaaaaaaaaaa nampaaakk sedaaaappp!
unfortunately tak boleh beli sebab taktahu halal ke tak, sobs.



sotong kering!


kafelakuu!
free wifi! harga coffee mahal ileee


MUSLIM MARKET!


kebab lagi!



ayam golek pun adaaa




haa ni untuk desesrt, dia letak ice, yogurt & pemanis je padahal tapi rasa dia sedap nak mati.


tauke dia ni over naw2! makin orang nak amik gambar makin kuat diatekan ice tu lol


Pappa Roti ni ada dalam shopping complex tapi tak ngat nama apa.
Tetarik Malaysia salah satu menu dia. 
Roti dia ada 4 jenis je, tapi semua sedap ;(


*nangis sebab sedap sangat*




Ni pulak kentang goreng, memang pernah nampak dekat pasar malam kan?
Tapi depa ni tak letak mayo or chilli sauce pun, depa letak rempah yang sedap sangat!
Kalau nak try bolehlah pergi Beijing Road hiks


Tadaaaa!
best gila makan time panas2 sebab cuaca tengah sejuk hiks.
tapi kan.. kenapa orang sana pelik bila tengok weolls makan?


Mintleaf Restaurant, Guangzhou.
Restaurant ni betul2 depan Lido Hotel, so kalau pagi nak makan roti canai boleh lah jalan kaki je.
Semua makanan dia sedap tahap dewa, dah lebih 3 kali pergi. Tak pernah jemu pergi makan.


Teh ni pun ada jual dekat Mintlef Restaurant.


dah sampai China mestilah kena try makanan dia kaaan?
So, finally dapat juga rasa 'mandu' ni. Not bad.


Ada rasa lapar tak? Hiks! ;)

Labels: , , , , , , ,

Friday, December 19, 2014 @ 7:40 PM  0 stares
Last day in Guangzhou.
Too sad to handle ;(  Cepat sangat masa berlalu!



(( mirror selfie ))


11celcius bruh-





Even sejuk nak mampos tapi iolls tetap gigih nak ambil gambar.
&& last day juga baru beli souvenir for my friends. Hahaha.


Before waiting for our bus sampai, weolls pi lepak 85 degrees lu. 
Last day katakoo.




The ending story. Sobs.

"Life is a journey, and the road we travel has twists and turns which sometimes lead us to unexpected people. But in turn it always lead us to our destination."

Alhamdulillah for everything :)

Labels: , , , , , , , , , , , , ,

Thursday, December 18, 2014 @ 6:35 PM  0 stares
Heylo! 

2 hari before balik Malaysia, baru weather sana sejuk nak mati. At first 17celcius, then dah sampai petang, 14celcius. Belum masuk malam lagi, sejuk gilaaaaa! Biasalah, dekat Malaysia mana pernah rasa sejuk sejuk camni hiks

&& disebabkan sejuk yang terlampau, gambar pun makin kurang. 







First station for that day weolls pi shopping complex lagi. 
Tapi tempat ni crowded gila! Pening.


Banyak sangat barang nak shopping sampai lupa duit dah habis. Sobs.


THIS IS THE LARGEST SHOPPING MALL EVER I SAW
If uolls orang Kuantan, ECM tu 10 kali ganda lagi besar. Yes!
Padahal tempat ni jual kain SAHAJA. Kalau orang yang jual baju/tudung bolehlah datang dekat sini. Kalau nak murah beli satu kayu je terus. 





Ya, masih dalam shopping mall. 
Can you imagine how huge this building?


Dah masuk malam taktahan sejuk sangat. Gambar pun takda.
Tapi disebabkan dah masuk bulan December, sale gila gila!

See ya!



Labels: , , , , , , , , , , , ,