Thursday, December 31, 2015 @ 11:10 PM  0 stares
Bismillah.

Fuh, another journey to complete. Actually this is one of my dream. Since childhood lagi cita-cita nak jadi Chef. Ewah kemain kauu. But, this is unexpected thing happen to me. At first, mama suruh my sister carikan Culinary Academy at KL, sebab cari dekat Kuantan kebanyakkan tak menarik plus ramai Melayu. Haa, yes memang nak cari ramai Chinese. Wait, I'm not racist or what but if you boleh compare cara orang Melayu and orang Cina kerja you'll know why. Then, we decided went to Cilantro Culinary Academy at Subang Jaya. Aku ambil Pastry disebabkan boleh nampak masa depan. Hahaha. Ok, that's my plan.

3 days of Orentation:

First masuk hati dah dupdapdupdap. Tak tahu sama ada excited or nervous. Getheww. Mula masuk pejabat ramai jugalah manusia. Believe it or not, takda sorang pun girl dekat culinary student. Ok. As usual, first day mestilah nak kenalkan diri bagai lol. Bila turn aku, rasa macam omg excited doh! Rasa kuat gila my voice plus lepas tu ramai gila tepuk tangan and I was like... weh betul ke aku speaking apa do tadi?! Malu tu tak rasa mana sebab mindset dah kata ok all Chinese, takda siapa heran pasal kau, takda siapa minat dekat kau, takda siapa nak fikir pasal penampilan kau bagai. LOL. Serious, aku dah mindset macam tu. After dah suai kenal with each other, turn para chef sekalian alam perkenalkan diri. Chef Bernard, he's the owner of CCA. Muda lagi youuu but dah berjaya buka Academy sendiri. Idola!


Lunch time. Rasa macam VVVVVIP oook.
First day dapat makan homemade burger and second day dapat spaghetti bolognese by our seniors.


Here's my girlfriends. Tegur time dalam pejabat. Hahaha.
Nicole & Vivian.

On second day, pastry student ada test. English Test. Seronok gais, jawab dalam computer je. Takyah susah-susah nak tulis macam karangan spm bagai. Leulz. Sambil tunggu turn nak jawab exam tu, we have to make a group, have to present about the best food in your hometown. Omg, menda ni semua aku pernah fikir masa aku sekolah menengah. AND IT'S COME TRUE!

Third day, pastry student tak perlu datang dah sebab semua benda dah selesai, ukur baju semua dah selesai. Tinggal culinary student je hewhew.

Ok, done for today.

Thursday, December 17, 2015 @ 10:10 PM  0 stares
Assalamualaikum and Hi everybody!

Syukur bila dapat kawan yang ingat birthday kita ni. Lol actually depa takda lah ingat mana, facebook, instgram and twitter yang ingatkan depa! Haa, okay thank you for all your wishes. I'm blessed.

Then my friends and I decided to hang out together. Niat sebenar nak main bowling then end up pergi karaoke. 3 jam okay. Farah paling gila. Sis syak dia ada ambil pil sebelum masuk karok sebab suara dia memang power! Hahaha!

Sambil tunggu Pqah and Atul sampai we went to Restoran Ayam Penyet. Maklumlah perut semua dah tak tahan laparnya.


Farah please senyum dengan lebih ikhlas nanti ok?


#4444


Sorry memang tak dapat cover dah pipi tu. Moga projek diet kali ni berjaya. Amin.

\

#4433


#2112


Then si Pqah ni lapar katanya! Dia pi melantak KFC pula.


Pqah ni ada perangai pelikgais, dia selalu cari nasi bila midnight. Tapi masalah sekarang ni berat badan dia maintain. Untungnya kauu!


Us. Unfortunately, Mai and Wanie tak dapat join. Huhu.


#7767


#5441


#1123


ft. Maryam and Atul.


Here my girl, Atul. Dia ni bila first tengok masya-Allah muka kerek seh! Tapi bila kenal baik je, redha setiap kali kena dengar I bercerita huhu. Susah betul nak ajak bergambar, tapi sejak habis spm makin senang nak ambil gambar dengan dia. Hi Atul, saya doakan awak sentiasa jumpa kawan-kawan yang baik macam saya. Eh? Hahaha, ok semoga awak bahagia tanpa I dia samping you. Jangan lupakan saya tau. Bila ambil STAM nanti sentiasalah contact saya. Jumpa crush baru make sure bagitahu saya. Thank you juga sebab tabah ambil gambar saya hahaha! If you hurts, please let me know. Bye lavh youuu! *emoji kiss* Leulz.


Soooo, setelah membuat kajian. Most of my friends ni jenis puitis tahap babun. Thank you bagi wish panjang berjela! Thank youuuu! Tiba-tiba rasa nak buku kan wish korang tu. So, here's my reply to your wish :

@ppqah : Hi pqah, lepasni kau jadi budak Pekan, ok insya-Allah selagi aku hidup aku tak lupa kau. Selagi kau tak uninstall whatapps kau, selagi tu kita contact. By the way bukan Wong Si Tu weh, she's Wong Shi Ni bhahahah! Okay, SAYA SAYANG AWAK JUGA! Thank you Pqah, may Allah bless you, always.

@fasehahh : Hi Mal, thank you baby, takpelah awak nak cakap saya cantik ke apa but for me I'm not. Stay cute Mal, awak ni baik sangat lah. Suara lembut kemain, ewah gethew. Sorry sebab selalu buat bising dalam kelas hahaha, thank you again Mal. 

@mirzaasmady : Dear Mirza, aku dah tak ingat pasal kita gaduh tapi bila kau mention dalam wish tu suddenly aku teringat haa. Ye, kita as manusia ni kenalah maafkan orang so aku maafkan kau. Sorry for always hurts you too hahaha! Tak, aku tak kelakar pun lulz. Ajal maut di tangan Tuhan, kita manusia kenalah bersedia ((tapi aku pun tak bersedia lagi)) Dosa aku banyak and masih mencari Ilmu. Thank you for everything, may Allah bless you too. 

@jgn_tension : Assalamualaikum Nil, your wish always deep teruk! 

"Saya mendoakan agar semua impian awak tercapai serta menjadi orang Islam yang bertaqwa, anak yang Solehah dan isteri yang menjadi penyejuk hati suami. Semoga persahabatan kita tanpa pertelingkahan hingga ke Syurga. Dan, bagaimana saya mempertahankan awak dahulu sewaktu di Ihsan, begitulah juga saya akan mempertahankan awak untuk yang akan datang. Saya mungkin tidak berada 24/7 untuk mendengar segala cerita awak, tetapi ketahuilah saya tidak pernah jemu untuk mendengarnya."

Aww Nil, mana I tak sayang youuuu. Tapi orang kata yang jenis kuat agama ni Kawin dulu. Eh acane eh? Hahaha, saya doakan awak jumpa husband sweet macam KK, tapi kan KK tu takde ah baik mana hahahah! Sorry if I hurts you Nil. Kalau ambil gambar dengan KK tu jangan ah jealous lulz. Lavh you NIL!

@aliah.azan : Thanks mado, 5 years and still counting ouch. Biasalah lambat tua sebab tu habyby makin sayang aww! Hahah no hate pls! Insya-Allah Liah, I'll contact you. Sorry lah saya pun tak sweet dengan awak because saya bukan jiwang nak sweet sweet dengan you ahaks. Dengar cerita awak nak jadi chef? Haa, ambil culinary or pastry dengan I pls? At least I ada teman nanti. Zzz, takyahlah ambil STAM lulz. Bye loveyouu.

@nr.humairah : Thank you Mai sayangku, may Allahease your journey. Sorry for all mistakens Mai, thank you juga sebab selalu memahami perasaan I yang tah pape ni lulz. Bye. **semut lalu juga**

@aqilah.zahirah : Weh thanks weh, tak bukan awak orang last. Berderet lagi nak jadi last wisher tapi tak jadi-jadi lulz. Saya tak berharaplah dapat straight A's macam awak Qilah, but thank you doakan! Nice to meet you too. Takdelah terkejut mana but iloveyou bye angle.

@azyyatisyahirah : Wa'asalam Yati, takpelah lambat pun, awak dah wish hati saya berbunga-bunga tau! Maceh Yati. Saya pun doakan result awak gempak to da boom. Saya doakan jodoh awak dengan Abang Pah hahaha! Awak nampak sweet la dengan dia, betul tak tipuu. Thank you again, loveyoumore. 

@_frhe : Hi Farah, thank you for you wish. Act, saya takdelah nangis mana, acah je buat drama gethew. Deep I know awak pun nak nangis juga that time kan. cuma acah katangkan diri you kan? Lulz, always love our friendship hewhew. Harapnya persahabatan kita kekal abadi gethew.

@waniessaharudin : Thanik you Wanie.

Ok tak larat dah. Thank you sesiapa yang wish. Thank you crush sebab wish hewheww. Bye!

Whenever I start feeling sad, because I miss you, I remind myself how lucky I am to have someone so special to miss.


Tuesday, December 15, 2015 @ 12:00 AM  0 stares
Holla!

0312 - 98's had an annual dinner at MS Garden Hotel.

Cool! My friends and I decided to stayed at the hotel for a night because risau balik lambat plus we wanted to have fun to be honest. Hewhew. They took almost an hour to belit belit their scarf, yaaa me too lulz.

Actually I patut post this post dah lama but saje nak tunggu 1512. Jangan tanya kenapa. Hahah.

xx US xx


Nah, Humaira Yunan. Paling kecil, paling tudung kalau boleh nak sting all the time.
Sanggup tukar tudung because she said serabut wearing that shawl. Huhu.


#0231


#0043


Dear Farah, we met since 2011. 
Even form 2 kita berpisah, tapi Allah pertemukan kita balik when we form 3 unti; now! Thank you for always be my partner everytime story about k-drama. Ewah kaau. Thank you juga sebab bagi tumpang rumah awak, Nasi Ayam mak awak takkan dilupakan. Hopefully lepasni ada orang delivery to my house ok? I pray all the best for you, if you ambil STAM jaga habyby for me pls? Ok iloveyou.


Wonder, Mirza pandang siapa huhu.


#0001


#0002


Dear Pqah a.k.a Akak gigi besi, thank you jadi my laughing gas. Even muka kau tu takda perasaan, tapi deep I know you have a feelings just kau tak show off macam orang lain. Puding Raja kau takkan aku lupakan. Thank you sebab selalu bawa bekal untuk kiteorang semua. Mee batang pun akan dirindui nanti. Insya-Allah aku doakan kau dapat terbang ke Mesir tuntut ilmu dekat sana. Amin. Aku doakan juga kau jumpa seorang suami yang berwibawa macam By huhu. Tapi jangan ambil yang second hand ok? Eh? Hahaha!

Pqah is wearing dark green scarf gais.


#0900


Dear Mirza, sorry for not being nice to you. But for me kalau kita still contact, tak ke rasa dia punya ukhwah bersama tu? Ewah gethew kau! Sorry always make you mad to me, sorry because I failed to be a nice friend to you. I'm so sorry. If I hurt you again, please let me know. Hewhew. Ada jodoh kita jumpa lagi. Takda jodoh kita jumpa time kau nak naik pelamin nanti ok? Aku doakan kau cepat kurus and cepat dapat boyfriend.

p/s: Masya-Allah Mirza, what are you doing? Hahaha.
((ft. Wanie's lip))


#0025


#0551


This two annoying person. Happy Belated Birthday girls!
Have a bless.


0512 - Dear Yati, even gambar yang Lala ambil ni blur but I still have to post it. 
Happy Belated Birthday too honey!


Hopefully takda siapa yang rasa muat tengok gambar weolls. Huhu.

xx WEFIE xx


Qeah and Akmal.


Dear Atul, thank youuu for always beside me. Thank you for lend me your ears whenever I talked about habyby. Yaa, I know sometimes awak naik muak dengar pasal dia but, who's cares? Hahaha! Love you Lillahi Taala!


ft. Iman qt


Here a photo with my favourite teacher. Cikgu Rozaini ((middle one)).
Cikgu paling rajin buat class setiap kali cuti. Sorry for all mistakens cikgu! Thank you selalu panggil saya dalam kelas untuk tanya soalan hm takkan saya lupa hahaha :'))


Dear Wanie, good luck for your STAM. Jauh betul kau berhijrah nanti. Takpe, lesen kereta dah nak dapat so lepasni takdahal lah nak ambil aku tawaf satu Kuantan huhu. I will always remember your  pontianak laughed. Hee, thank you juga sebab selalu redha when I kenakan you plus bully you huhu.


#0088


ft Ustaz Botak.


Tak sempat ambil gambar dengan The Wannababes but here's photo of Lala and Syuwaq, plus Yati!


#0767


Qilah and Ashwaq.


First bila cari Qilah, Subahanallah. Sis tak kuad. Betul, she's damn pretty! Kalau I pun dah lemah Iman tengok dia, apatah lagi kaum adam? 

p/s: Hopefully habyby tak pandang dia huhu.


Nahh! Kasi selfie sekali dengan abang @bumbongproduction
Abang ni mesti dah bosan tengok muka I sebab selalu pergi photobooth.


Sir Hazrin! Sir paling cooooool. Tak pernah marah, tak pernah kisah when we buat bising dalam kelas. Hahah thank you sir sebab sanggup bersabar dengan perangai kiteorang! 


#0017


acaaaa excusee me?


Akmaaaal.


ft. Habyby at back leulz. 
Siapa dapat jumpa, you're totally awesome!
((sebab I pun tak nampak dia lol))


Lots of Love. I swear.

xx PRE-BIRTHDAY PRESENT xx


So, let's talk about this. Okay serious you gais memang bangang. Tinggalkan aku keseorangan and acah nak pergi toilet bagai. Unexpected for this gift. Alhamdulillah, thanks Allah for giving this people around me. So glad. Tapi betul annoying nak mati, sampai Atul pun tinggalkan aku dekat meja alone! Time tu tak dapat agak pun, plus tak kisah mana sebab busy tengok abang perform. Ewah getheww! Then bila nak naik bilik, nampak Akmal so I decided suruh Wanie tolong ambil gambar, then time tu juga si Pqah ni sibuk cakap "oklah lambat tinggal, kiteorang naik dulu" Then, I had to hurry up sebab risau kena tinggal. Lulz sorry I memang takut nak naik lift alone. Then keluar nampak seorang jejaka and suddenly I ajak dia bergambar. Weh serious tak tahu kenapa but SUDDENLY. I've upload photo of us, and kena kecam! Bhahaha! I don't even care orang nak bagi tazkirah bagai because for me selagi tiada niat couple or just friend it's okay and it's alright. Just for memories. Back to them! Haa, si Wanie and Mirza ni lagi annoying dalam lift kata nak terkencings bagai. Lulz fakes gila gais! Then si Pqah ni semak juga la, kata "aku rasa nak pimpin Izzah harini" OK OK OK, for honestly aku dah dapat tangkap you gais nak buat apaaaa sebab perangai korang pelik ergh. Then, Pqah said "weh kau tolong bukakkan pintu ni." Ok gais, aku bukak ook. Perkataan  HAPPY BIRTHDAY tu depan mata! Ok you gais memang win! Ngade naw, gedik naw! For the first time dapat suprise, seriously. Inilah akibat lahir lambat sangat huhu. Can't describe how I felt that time when they sang Happy Birthday's song. Rasa awkward, rasa malu. rasa terharu semua ada sebab sis tak biasa lulz. They gave me Kisses as a present. Aww ni nak kiss ni! Ok jk. Then ada pizza! Even takda api, but you gais do the best okay. Thank youuuuuuu so much! Sorry for all mistakens gais, aku tahu aku banyak buat salah dekat korang but manusia mana takda buat salah kan?  Hewhew. You gais always the best! One more thing, we sang a song title of 'Kenangan Terindah' and I....cried. Yas, sebab fikir kita akan susah nak jumpa, susah nak gelak sama-sama dah lepasni. Haa always missing you gaiss!

Remember, the greatest gift is not found in the store nor under a tree, but in the hearts of true friends.


1512-
Happy Birthday dearself, semoga dapat banggakan Mama, Papa and siblings.