Sunday, April 24, 2016 @ 5:33 PM  0 stares
Hello! 
Finally.. it's brownies! Ok those yang tanya pasal recipe, bolehlah try this recipe ok?
Btw, there are 2 types of brownies:
  • Fudge
  • Cake

Dulu time sekolah jual brownies fudge type, now baru belajar buat cake type.. rasa lebih kurang but texture lain plus I prefer fudge type leulz.


Ingredients.


Melt the butter.



Put the sugar.


Pastikan gaul sampai tak nampak biji gula.


Haa, gaul lagi.


Masa nak masukkan telur pastikan gaul dengan cepat.
Risau telur tu masak.


Gaul secepaaaaaat boleh.



Masukkan tepung.


Cocoa Powder.


Gaul!



Sampai nampak kilat baru boleh letak dalam acuan.



Sprinkle the walnut.
Kalau nak rasa walnut lebih boleh gaul sekali dalam brownies tadi.


Dah siap, tapi kalau nak cantikkan bolehlah tambah coklat lagi dekat atas tu haa.


Tadaaa!


*telan air liur*

Goodluck!

Thursday, April 21, 2016 @ 5:51 PM  0 stares
Hello People! So harini rajin nak update blog even my assignment still tak start huhu.
There's are 3 types of Malaysian Desserts:

  • Malay Dessert
  • Chinese Dessert
  • Indian Dessert

But, this time sis tak share recipes. Kalau nak boleh drop dekat inbox or pm sis. Gethewww!



Curry Puff aka Karipap inti sodap.


Rasa pun sedap lah kan, sebab kiteorang memang selalu letak isi banyak.
Hewhew.


Ondeh-ondeh.
Dalamnya ada isi gula melaka.


Masya-Allah sistuuur!


Pulut Panggang.


Yang ni sis tak dapat terima mana sebab intinya tak menepati citarasa tekak orang muda kot?
Ewah. Pulut Panggang ni berintikan kelapa je gais. 


Egg Tart.


DAMN GOOD PEOPLE!


Lotus Pastry.


Haa, gais. Yang ni pun one of my fav.
Kalau penggemar dim sum tu maybe hanpa tahu lah apa ni.


Tau Fu Faaaaaah.
Buat menda ni sampai repeat dua kali. Bukan sebab tak cukup gais, tapi sebab tak menjadi!
Hahahaha! Paling gigih bila nak perah kacang soya tu.


Indian Dessert: Laddu.


Rasa dia sampai tak boleh describe. Manih leting! Hahaha!


Gulad Jamu.
Weh tak ingat nama act, gulad tu betul dah. Jamu tu aku hentam je hahaha!


This one rasa manis dia dah tahap boleh kena diabetes gaissss!
*nangis sebab tak dapat telan*

ok, ciao!


Monday, April 4, 2016 @ 5:55 PM  0 stares
Hellooooo people!

0204 - My Family and I went to Malacca for.... short vacation? Maybe? Ya, 24 hours with them not enough for me. *crying emoji*

A day before we went there my brother and my mum keep calling me.. when I was in the class. Zzz. Unexpected, my family in Subang Jayaaaa. Yeeeeeeeesss! Too happy to handle ok. So my dad asked where I want to eat. Oh paaa, for sure FATTY CRAB RESTAURANT! 


Before.


After our foods come. Zzz semua taknak pandang!


"Oh, I'm sorry atkins diet... Cheat Day? or Cheat Month?
Muka baru menyesal makan banyak.


Alhamdulillah!


via iPhone 6s bhahaha!
kkk dont hate.


Hello Mr. Handsome! *flying kiss emoji*

Next daaaaay, Malacca!


3/7 Wefieeee!


Our first destination, Menara Taming Sari.


Boleh tengok seluruh Melaka gais. 
First sand Last naik! Hahahah!


Air Kelapa. Sedap gais.


Unik! Terpegun tengok pakcik potong buah kelapa macam ni sekali. Leulz.
Plusss, jangan lupa beli coconut shake depa gais, Sumpah sedap yang teramat!
Tak payah pergi Pantai Klebang dah sebab dekat sini dah sedap sangat. Haa kau tengok aku describe air kelapa ni panjang mana!


Bro.


Papa looks so boring hahaha.

Mahkota Parade.
Fuhh, baru nampak budak muda Melaka hang out getheww.
Wait, who's care?


Lunch Time, Jom Coffee.
Aku sorang ke rasa resit dia ni cute?


Spaghetti Carbonara.


Weh yang ni taubaaaat sedap gilaaaaaaaaa.
Sedap sangaaaat woi!

Dah semua penat, time to check in! We slept at Hatten Hotel. Walaweh, best gila kot. Turun hotel ada H&M terus! Taktahu ke nak sedih ke happy? 


*emoji duit terbang*
Amende pakai kasut jogging tu hahaha!


#4450


Our high-tea? Caffe Bene.


Dinner! Dah sampai Melaka takkan tak makan Asam Pedas gais?
We went to Ikan Bakar Haji Musa.
Haa kauuu ramai sangat manusianya. but its worth!


Udang Bakar.


Hi Nana, pinjam your adik tau.


Supper, kedai anak kawan papa.
Gemoq Cafe. Comel betul namanya. Rasa nak ajak Mirza datang sini!
Hahahah!


Crunchie Milkshake.
((tak ingat nama act))


zzz.


Meet my friend from Melaka, Nanaaaa!
Thank you Nana sebab sanggup datang after you balik kerja!
*terharu*

Ok ok ok semua dah penat menternak lemak.

.
.
.


Breakfast Buffet always the best.


Rindu habyby. Eh?


Lunch before going back to Subang.
Ee Ji Ban Chicken Rice Ball.
Uniknya makanan dekat sini sebab nasi ayam dia, depa pi tukar jadi bebola.
Sodap nyah. Kalau datang time lunch hour good luck beratur panjang!
But their service sooooo good.


*kecuq ayaq liuq*

So, thats was our 24 hours vacation? 
Gerak lu gais, sis nak masuk kelas ni. Huhu ciao.