Friday, December 15, 2017 @ 11:00 PM  0 stares
Salam abe kakok.

1512: It's my birthday! As always, nothing special hahaha. Wait... not really. This year dapat surprise from my fan! Hehehe, jk!

Seperi biasa, tepat pukul 12am, orang yang pertama yang wished adalah Celcom! Yay! ((can you see betapa lonely nya aku ni huhuhu)) Then.. my madooo, my babes, my family and semualah. Thanks juga kepada Twitter and Facebook kerana mengingatkan semua bahawasanya 15Dec hari jadi aku. Hiks.


Okay dah masuk 19 tahun, rasa masih muda. Masih banyak menda nak belajar, masih banyak cita-cita untuk dikejar ((which is buka cafe atas nama sendiri hehe)) dan juga masih belum dapat membahagiakan mama dan papa. Hmmph. 19 juga ramailah yang suruh enjoy last teen bagai hm gais, aku memang sentiasa berjiwa muda kot? Leulz. So, lepasni kalau orang panggil aku akak.. aku redha k gais.

Antara manusia-manusia yang wish. THANK YOUUUUU!









Ceritanya, pagi birthday aku bekerja seperti biasa. Sepatutnya aku nak bla pukul 12 tengah hari sebab nak lepak dengan Mirza. Last-last akak aku tak bagi balik sebab ramai customers. :-)) So, aku pun bagitahu lah si Mirza ni takleh gerak awal. Lepastu dia kata nak buat assignment bagailah then aku suruhlah dia datang cafe haa. GUESS WHAT! Pompuan tu datang sambil bawak belon bagai lepastu nyanyi ya Ampun dahlah customers join sekali babun ko Mirza iloooooveyou eventho suara kau sumbang nak mampos tapi tetap confident updated di Instagram! HAHAHA! Thanks do bapak sweet kau ni kakaka tapi aku sumpah ah tebal muka kakaka. Tbh, aku memang takleh orang celebrate sambil nyanyi ni hahaha aku malu :")) Thanks jugak sebab bawa White Choc Macadamia Cake from Secret Recipe WHICH IS MY FAV Y'ALL! Sedap dia tahap nak menangis tau tak. Then, borak-borak plus video call my babes semua lah. Eish sweet teruk eish eish.

Masa untuk Spam gambar!
.
.
.
Thank to: @mirzaasmady follow her on ig kalau nak dengar suara power dia.
















We don't have any good photo together btw.

Okay, lepas lepak dengan mirza sambil bekerja ok hahaha then papa call suruh balik sebab nak celebrate birthday hehew. Papa tanya nak makan mana.. of course nak Seoul Garden sebab lapar teruk that time yayyy. Abang akak aku join sekali sesungguhnya depa patut ber-terima kasih dekat aku ok sebab depa tumpang sekaki kakaka.





AND..




Selepas menternak lemak, aktiviti seterusnya adalah menangkap mendalah dalam tu.


Sampai papa mama pun join sekali tau Hahaha!
Best birthday ever!


&&& a big thanks to crush yang every year wish kiki k ciao! 


Wednesday, November 22, 2017 @ 10:55 PM  0 stares
Ola!

Harini aku nak buat acah acah review pasal hotel yang aku stay satu malam di Ipoh. Ya benar, M Boutique Hotel. At first, aku search dengan agoda je tengok harga bilik around RM150 per night. rasanya... lah. Then aku ni tak pandai mana booking online kahkah last-last pergi walk in je. Gais, first impression aku macam WOW SUMPAHLAH WUJUD HOTEL HIPSTER MACAM NI?! Style teruk gais. Excited gila babs. After that, papa pergi book bila ditanya berapa per room katanya RM300 ....... huhu. Aku pun terus bisik kat papa kata mahal lah pa kita pergi tempat lainlah. Tapi, memandangkan ayah aku tak larat dah so dia pun tempah jelah satu bilik. Staff dia pun hips gais hahaha! Takdalah, depa friendly lah.


Start daripada pintu masuk sampailah ke lobby. 
Terpegun gila tengok barang-barang antik depa.
Lampu-lampu pun lain daripada yang lain.


Siap bagi gula-gula for free!


Dalam lobby ni ada western restaurant and cafe.


Kedai jual barang-barang hips pun ada!






Setiap bilik dia akan bagitahu bilik tu deluxe ka single ka semua lah.


Here we gooooo, our hips bedroom! Hahaha!
Dalam ni siap dapat free snacks and air 2L ye uolls!




Eventho gambar blur, aku nak share juga.
Depa ada sediakan baju ni gak.


Bathroom.




A to Z I'm in love with this bathroom!


Ohya, bukan setakat tu aje. M Boutique Hotel ni sediakan juga Gym, Washing Machine, Library & etc. Senang cita banyak kemudahanlah kat sini. Sesuai untuk family, kawan-kawan or yang nak trip sorang pun sesuai sangat!




&&& untuk breakfast, depa bagi pilihan sama ada nak breakfast ala western or Old Town Kopitiam. 
Of couuuurse Old Town!


Menu for breakfast.
Aku ordered Dry BBQ Noodles tapi takda gambar huhu.







Lawa nawww Old Town Grand ni. 
Depa lain daripada Old Town biasa, sebab asalnya from Ipoh kan.


Chicken Chop Hainan ni YOU MUST TRY!
Aku order untuk dinner act tapi saje nak masuk sekali kahkah.




Dahlah, gambar makan ni aku mix sebab dinner and breakfast dekat sini.
Hihi, maceh baca sampai habis. Lavh ya!