Monday, November 9, 2015 @ 9:40 AM  0 stares
Ssup!

Day 2 in Cameron Highlands.
We decided went to Strawberry Farm then end up pergi Uncle Sam Farm first.
They sell variaties of flowers and cactus. Serious cantik and hanya mampu tengoklah.


Nah buat tatapan.


#0913


Berjaya beli 6 types of cactus.
** crying emoji **


#0113


#0676


Excuse us?

Second station: Cameron Lavender Garden.
Nak sampai tempat ni kemain lama kau. Tak guna punya waze, kiteorang sesat! Hahah. But, sampai juga don't worry. Nak masuk pula kena bayar RM6 per person. ((rasanya))


Finally, dapat juga merasa this Lavender Ice-Cream.
Rasa bunga. Eh? I mix with strawberry flavor. Yums.
Harganya pula yums juga. 


Ada satu bukit korang kena naik. Eh takdelah bukit sangat.
Cantik naw weh. Rasa nak cubit-cubit bunga dekat sini.


"Ye, tengah pilih awaklah ni jadi bunga saya." Lulz.


#0332

Dekat sini you gais kena try their Strawberry Yogurt. Berbaloi. Sedap plus lazat getho. Tak sempat ambil gambar ikan pirana serbu dulu gais. Sorry gais.

Third station: Kea Farm Market.
Sini pun tempat wajib korang kena pergi. For those yang suka sangat beli souvenirs for friends, loves or parents bolehlah datang sini. Best, banyak pilihan and harga pun murah. Yelah I ni student mesti nak beli barang murah je kan. Huks. Tapi sini bila time cuti je memang harga melampau naw youu. My sister selalu juga pergi sini, hari biasa dia cakap boleh dapat 5 bekas strawberry for RM10. Gila kau? Again, no photos available. Busy sangat mak jemah shopping.

Last station: YZ Strawberry Farm.
Tempat ni taktahu apa yang best sampai Enil pun suggest this place. Macam krik krik tahu tak? Food court dia macam nak taknak je bukak. At last we ate Strawberry with Chocolate again. Tak pernah bosan dengan strawberry. Betul.


Gambar last dah. Gambar wajib katanya!
Ciou!

Labels: , , , , , , , , , ,

Sunday, November 8, 2015 @ 10:20 PM  0 stares
Holla!

Guess who tak sedar yang dia still dalam SPM? Memandangkan banyak gap, apa lagi mestilah bodek Mama nak ikut juga. Hewhew. We went there 2 days 1 night. Just a short vacation. So let's start!


First station: BOH Tea Plantation


Ni tinggi dia. Separuh jalan je gais.


#1312


Imagine: iolls pakai kain then gigih naik bukit semata-mata nak ambil gambar.
Nah, inilah hasilnya!


#1512


Bukan joget lah.


Mama & silly sister. Leulz.


Second station: Bharat Tea Cafe
Jarak from Bharat Tea Cafe and BOH Tea Plantation ni tak jauh pun.
Around 10 minutes maybe?


Sister in-law, niece, brother & Mama!


Acah sikit. Pemandangan sini memang win.
Subahanallah.

After that, we check in to the Hotel Rosa Passadena. Ewah kau, kemain nama dia! Not bad lah hotel dia, setakat untuk tidur tu oklah. Good service. Most important thing is, FREE WIFI. 

For dinner, my family and I went to Glory 78 Steamboat Snack Corner. Tempat ni memang tak ambil tempahan sebab manusia berpusu-pusu datang. Ramai sangat. The food was okay. Sedap. Vegetables for sure fresh. 


Last station: Pasar Malam Brinchang.

The most famous place yang korang kena visit. Segala benda yang korang nak ada. Hajat je Insya-Allah ada. Cuma yang takda pakwe handsome lah. Huhu. Makin jauh jalan, makin murah harganya. So better take a walk first then baru beli. Just a suggestion ok? Makanan paling sesuai that time is Strawberry fondue! Masya-Allah sister! All time fav! Then we walked untuk cari cotton candy. Haa, kau finally jumpa juga. 


Tadaaaa!

Ok penat then masuk tidur gais!

Labels: , , , , , , , , , , , ,