Tuesday, September 20, 2016 @ 2:00 AM  1 stares

Bismillah. Hello people!

For the first time, tak sambut Raya Haji. Takda lembu, takda raya. Rasa hambar pun ada juga. Memandangkan dapat cuti seminggu, my siblings, uncle and I decide to having short-vacation. Ewah kau, kemain acah #siblingsgoals getho. We went there 4 days 3 nights.

Day 1: Tiket aku dengan Kak Na lain dengan dieorang sebab last minute punya plan. So, flight kiteorang dulu, baru dieorang. Indonesia, here we go!


Starter pack traveller, HAHAHA.


Acah teruk, padahal buku tu untuk lukis bukan untuk baca.


Beautiful scenery, Subahanallah.


Kak Na aka tauke @ourlonghijab.

 Flight to Soekarna Hatta International Airport. Pernah tengok Eiffel, I’m in love tak? OhMyHabyby! Dia punya feeling tu macam dalam movie tu! Hahaha! Rasa macam nak buat filem, Jakarta, I’m in love. Gethew! Ok, over naw.


Dah kata, aku memang bawa dieorang ni kemana je beb.
Sampai ke Indonesia aku bawak dieorang ni. Leulz.

Dah sampai tu, kiteorang lepak A&W dulu. Walao, depa punya A&W best ookk. Kuantan punya A&W siap bankrupt lagi. Leulz. Korang kalau pergi sana kena try ice-cream dia, sedap woi! Rasa tak heavy plus tak rasa muak macam ice-cream mcdonalds kita.


Nah, buat tatapan.


Japanese Curry Chicken.
Menu ni aku rasa ikut musim kot. Tapi padu gila rasa dia.

Bila dieorang dah sampai, kiteorang ambil bas Dambri ke Stasiun Gambir. Stasiun Gambir ni tempat kereta api, kiteorang naik untuk ke Bandung. Perjalanan ambil 3 jam kot. Dalam tu ada jual makanan, murah & sedap. Dah naik train tu, kau akan Nampak pemandangan yang unexpected! Cantik and boleh nampak rumah orang susah sekitar tu. Aku ingat dalam sinetron je macam tu, rupanya real life dieorang macam tu beb. Then bila muhsabah balik, kau akan automatic bersyukur dengan apa yang kau ada sekarang. Haa, macam biasalah at first excited kemain, then bila dah 2 jam, #traintobosan! Semua penat gila, so semua decided tidur.


Nasi Ayam Penyet ft Sambal Belado power.


Teh Botol Sosoro yang wajib kau minum bila dah sampai Indonesia.


#traintobandung coming soon? Eh?


Makin gelap, makin penat, muka pun makin minyak macam orang minyak huhu.


Dah sampai di Bandung, kiteorang ambil uber and terus ke Apartment. ATTENTION! Jangan pernah sebut perkataan uber depan taksi-taksi dekat sana! Serious kiteorang dah kena. Sampai pakcik teksi tu follow kiteorang kot, debar sis. We stayed at Gateway Apartment, Bandung. Trip kiteorang ni ala-ala backpackers getho. So, we cut cost. Malam bila dah sampai apartment masing-masing perut lapar, so kiteorang suruh Abe Ammar and Poksu pergi beli KFC dekat bawah. Walao! Tak pernah rasa kecewa bila makan ayam KFC. Rasa pelik, rasa tak sedap. Aku syak dieorang tertinggal bahan penting ni. Huhu. 

Ok, dah penat.. sambung hari esoknya!