Wednesday, September 21, 2016 @ 3:00 AM  0 stares
Day 3: Pagi macam biasa, breakfast dulu and then packing barang untuk ke Jakarta. 


#ootd dulu!



Before that, we went to Pasar Baru Trade Center. Hm, taktahu nak describe macam mana tempat ni slain serabut yang teramat. Sini semua ada, nak cari kain sembahyang, tudung, shawl, baju batik, kain batik semua ada lah. But, aku lemas! Haih. Disebabkan tak tahan, aku cari tempat duduk je. Bagi yang lain shopping. Maybe tak kena dengan cita rasa kot. At last, beli jugalah, shawl and kain batik for raya next year. Haha. Ok, habis and tak ambil gambar sebab malas.

Lunch ke Ikan Bakar Pak Chi Met. Sini pun aku makan Ayam Bakar. Ayam orang Indon ni memang kecil aku rasa. Tapi kalau sampai sini korang kena try lauk ikan dia, berbaloi and besar. Aku bagi 8.5/10 and environment 5.5/10 sebab suram plus surau dia campur and creepy gila lol.

After lunch, we went to Rumah Mode Factory Outlet. Yes, finally! Tempat ni jual baju original from H&M, Forever21 and a lot more. Paling best, harga dia murah gila-gila. Tempat dia memang cantik sangat, ada café and food court. Pastry pun ada jual.










Last place in Bandung, Kartika Sari. Tempat wajib yang perlu korang dating. Kartika Sari jual brownies yang super duper sedap. Korang kena beli, Kuih Bika dia juga sedap. Makanan goring dia juga sedap. Kartika Sari banyak cawangan dia, tapi kiteorang pergi kilang dia terus. Memang heaven!



Back to Jakarta!



Sampai Jakarta dah malam, so driver bawak kiteorang pusing-pusing Bandar Jakarta. Then pergi dinner di Bali Jimbara Seafood. ATTENTION! DO NOT EVER STEP TO THIS PLACE, PLEASE. Kiteroang kena tipu kot. Bayangkan order Nasi Goreng biasa-biasa je, Ikan Bakar, Sotong celup tepung and Ayam Bakar tak sampai seekor kena sampai 600k+ rupiah! Patutlah bila check-in dekat swarm dah ada orang pesan jangan makan dekat sini. So, dah faham kenapa. Aihz, sabar jelah. 

Di Jakarta, kiteorang tidur di Orchardz Jayakarta Hotel. 





ok ciao!